Отборите на Испания и Хърватия откриват борбата в група “В на

...
Отборите на Испания и Хърватия откриват борбата в група “В на
Коментари Харесай

Наелектризиращ сблъсък Испания - Хърватия още във втория ден на UEFA EURO 2024

Отборите на Испания и Хърватия откриват битката в група “В ” на Европейското състезание с дуел между тях, който стартира в 19:00 часа на “Олимпиащадион ” в Берлин. По-късно вечерта носителят на купата Италия излиза против Албания в другата среща от групата.

Двубоят е опция за реванш за Лука Модрич и неговите съотборници, тъй като на предходните еврофиналите тъкмо иберийците ги отстраниха на осминафиналите. Тогава испанците се постановиха след осъществяване на дузпи, с цел да стигнат след това до полуфиналите, където те бяха отстранени по същия метод от “адзурите ”.

Поне откъм резултати в този момент хърватите наподобяват в малко по-добра форма. Те са в серия от шест следващи победи още от есента на предходната година, а преди седмица съкрушиха Португалия с 2:1 като посетители във финалната си контрола. Тимът на Луис де ла Фуенте набра скорост за Евро’24, забивайки 10 гола в последните си два дуела - против Андора (5:0) и Северна Иралндия (5:1), само че преди този момент беше записал “хикс ” и проваляне.

Иначе и двата отбора бяха безапелационни в квалификациите по пътя си към Германия. Трикратните първенци на Европа приключиха на върха в групата си, допускайки единствено една загуба - от Шотландия. Сребърният медалист от Мондиал 2018 пък финишира втори - на точка от спечелилия Турция.

Единственият проблем с контузени в двата тима е обвързван със положението на бранителя на “ла роха ” Аймерик Лапорт, който не съумя да се възвърне от разтежение и ще пропусне мача. По тази причина най-вероятно терена от първата минута ще забележим капитанът на Реал Мадрид Начо Фернандес. 

При “ватрените ” за кой ли път към този момент погледите са ориентирани главно към Лука Модрич. Това лято той ще навърши 39 години, само че пък не беше толкоз претрупан през сезона в Реал Мадрид и би трябвало да има сили за нов мощен конгрес.

ИСПАНИЯ - ХЪРВАТИЯ

Вероятни сформира:

ИСПАНИЯ (4-3-3): Симон; Карвахал, Льо Норман, Н. Фернандес, Грималдо; Мерино, Родри, Педри; Ямал, Мората, Н. Уилямс

ХЪРВАТИЯ (4-3-3): Ливакович; Станишич, Шутало, Понграчич, Гвардиол; Модрич, Борозович, Ковачич; Майер, Будимир, Крамарич

СЪДИЯ: Майкъл ОЛивър (Англия)
СТАДИОН:  " Олимпиящадион: ", Берлин
НАЧАЛО: 19:00 часа
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР